316. Domowe buchty ryżowe i ciasto.
15 wrześniaNie ma to jak domowej roboty kluski na parze. Ostatni raz jadłam w Zakopanem i szczerze mówiąc, też były niczego sobie, bo jakiejś regionalnej, małej firmy. Tym domowym jednak żadne sklepowe nie dorównają. :)
Spójrzcie, jak Borys mocno urósł! Ma już pięć miesięcy, a wygląda na osiem :P
Ryżowe buchty podane z twarożkiem, figą i cukrem trzcinowym
Szarlotka na biszkoptach z bitą śmietaną i kremem budyniowym
22 komentarze
Wyglądają cudownie *.* Muszę sobie takie zrobić w następny weekend :)
OdpowiedzUsuńtwoje domowe buchty wyglądają obłędnie, prezentują się o niebo lepiej od kupnych ;)
OdpowiedzUsuńA Borys to już duży psiak, jest słodki ;*
Idealne buchty, sklepowe w ogóle nie mogą się z nimi równać :)
OdpowiedzUsuńjaki słodki piesek! :3
OdpowiedzUsuńlubię takie kluchy, jednak najbardziej przemawia do mnie szarlotka! :>
Jaki śliczny Borys ^^ A podasz przepis na tą szarlotkę,prosze :) ?
OdpowiedzUsuńAle Ci wyrosły te buchty! Pysznie wyglądają !
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSzarlotka wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńProsimy o przepis :)
UsuńI szarlotka i buchty wyglądają pięknie. Zakochałam się w twoim psiaku. Jest słodki jak szarlotka :-)
OdpowiedzUsuńNo no, ale Ci psiak urósł! :)
OdpowiedzUsuńNigdy ich nie jadłam :( Wyslij mi taką porcje pocztą <3
Ta szarlotka to jedna z moich większych jedzeniowych traum...
OdpowiedzUsuńAle pies rośnie jak na drożdżach!
pycha :)
OdpowiedzUsuńZabrakło mi słów :D
Wymyziaj psiaka :*
OdpowiedzUsuńBuchty, szarlotka - nie za dobrze Ci? ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twojego psa. Urósł to fakt :)
Domowe są najlepsze!
OdpowiedzUsuńps. masz świetnego psa!
faktycznie wielki z niego facet ;))
OdpowiedzUsuńTakie buchty kojarzą mi się od razu z Twoim blogiem :D pycha!
Ale słodki piesio ;)
OdpowiedzUsuńZdjęcie z psem jest genialne! :D
OdpowiedzUsuńPomysł na śniadanie bardzo oryginalny i zapewne bardzo pyszny :)
Można przepis? Akurat mam mąkę ryżową :) Nie robiłam jeszcze i nie jadłam, chcę spróbować :) Muszę! :)
OdpowiedzUsuńBorys nadal przeuroczy :>
Już kiedyś je robiłam, przepis jest w zakładce "Wybrane przepisy", ale podam link:
Usuńhttp://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/06/187-buchty-z-truskawkami-i-twarozkiem.html
Zamiast mąki pszennej użyłam mąki ryżowej :)
Dziękuję za udział w akcji!
OdpowiedzUsuń