706. Pół miliona wyświetleń i migdałowy muffin!
05 listopada
Wczoraj przed północą, weszłam na chwilę zerknąć na statystyki,
a moim oczom ukazała się informacja, że mój blog ma już...
PÓŁ MILIONA WYŚWIETLEŃ!
Z tej okazji chciałabym serdecznie podziękować wszystkim, którzy do mnie zaglądają.
Cieszę się, że blog się Wam podoba.
Mam także nadzieję, że ta liczba będzie stale rosnąć i niedługo stuknie milion :)
Z tej okazji jutro na blogu ukaże się coś wyjątkowego!
Gdyby nie Wy, prowadzenie tego bloga nie miałoby sensu.
Dzięki, że jesteście :)
Z tej okazji musiałam upiec coś specjalnego.
Padło na muffina w wersji XXL z owocami lata :)
Migdałowy* klonowy** muffin XXL z namoczonymi czipsami kokosowymi "Indian Curry", truskawkami i wiórkami kokosa podany z morelą i czerwoną porzeczką
* ze zmielonymi ekologicznymi migdałami Symbio** slodzony syropem klonowym Bioline
MUFFIN XXL Z TRUSKAWKAMI
/przepis autorski/
/1 duża porcja/
40 g semoliny
20 g mąki kokosowej
20 g ekologicznych zmielonych migdałów (Symbio)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
ok. 80 g serka waniliowego (3 łyżki)
łyżka namoczonych czipsów kokosowych (Tropicai)
ok. 80 g jogurtu naturalnego (3 łyżki)
łyżka syropu klonowego (Bioline)
mleko do rozrzedzenia ciasta (u mnie ryżowe)
duże jajko
kilka połówek truskawek
łyżeczka roztopionego oleju kokosowego
czerwone porzeczki, morele do podania
wiórki kokosa do dekoracji
Mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski.
W drugiej misce wymieszać jajko, sól, serek jogurt, syrop i olej kokosowy.
Połączyć zawartości obu misek.
Jeżeli masa jest zbyt gęsta, rozrzedzić mlekiem (u mnie było to konieczne).
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Do ciasta wmieszać namoczone czipsy kokosowe,
następnie przełożyć do silikonowej formy na muffinę.
Udekorować truskawkami i wiórkami kokosa.
Piec ok. 25 minut w 200 stopniach
(u mnie tryb "ciasto" - grzanie dolne + wentylator).
Po tym czasie ostudzić i podawać z dodatkami.
Smacznego!
/przepis autorski/
/1 duża porcja/
40 g semoliny
20 g mąki kokosowej
20 g ekologicznych zmielonych migdałów (Symbio)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
ok. 80 g serka waniliowego (3 łyżki)
łyżka namoczonych czipsów kokosowych (Tropicai)
ok. 80 g jogurtu naturalnego (3 łyżki)
łyżka syropu klonowego (Bioline)
mleko do rozrzedzenia ciasta (u mnie ryżowe)
duże jajko
kilka połówek truskawek
łyżeczka roztopionego oleju kokosowego
czerwone porzeczki, morele do podania
wiórki kokosa do dekoracji
Mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski.
W drugiej misce wymieszać jajko, sól, serek jogurt, syrop i olej kokosowy.
Połączyć zawartości obu misek.
Jeżeli masa jest zbyt gęsta, rozrzedzić mlekiem (u mnie było to konieczne).
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Do ciasta wmieszać namoczone czipsy kokosowe,
następnie przełożyć do silikonowej formy na muffinę.
Udekorować truskawkami i wiórkami kokosa.
Piec ok. 25 minut w 200 stopniach
(u mnie tryb "ciasto" - grzanie dolne + wentylator).
Po tym czasie ostudzić i podawać z dodatkami.
Smacznego!
11 komentarze
Gratuluję takiej wspaniałej liczby! Ten muffin na dzisiaj wpasowuje się idealnie jak dla mnie :)
OdpowiedzUsuńGratulacje :D
OdpowiedzUsuńGratuluję! :)
OdpowiedzUsuńWłaściwie się nie dziwię, że stuknęła taka liczba, bo szczerze są tu jedne z lepszych przepisów, a każde Twoje śniadanie wywołuje u mnie burczenie w brzuchu haha :)
Milionów życzę!
Twój blog jest niesamowity, a pomysły genialne, więc nic dziwnego, że takiej liczby wyświetleń się dorobiłaś :D
OdpowiedzUsuńKolejnych życzę :*
gratuluje liczny i świetny muffin, pycha:)
OdpowiedzUsuńSmacznie i pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńGratulację! Twoje śniadania robią furorę na blogosferze! :)
OdpowiedzUsuńgratuluję takiej ilości wyświetleń!
OdpowiedzUsuńa muffiny w wersji XXL to najlepsze co może być :D
Wypasiony na maksa muffin musi byc :D :)!
OdpowiedzUsuńtaki świetny blog to i taka wspaniała liczba jest :)
OdpowiedzUsuńmuffin rewelacyjny :)
no takim muffinem bym się najadła! :)
OdpowiedzUsuń