Herbaciany placek z białej fasoli!
18 lutego
Placek z białej fasoli na bazie herbaty Tulsi podany z pestkami granatu, cukrem pudrem i jogurtem kokosowym
Herbatę z dodatkiem świętej bazylii możecie kupić TUTAJ
HERBACIANY PLACEK Z FASOLI
/przepis autorski/
/1 porcja/
100 g ugotowanej fasoli
40 g mąki kokosowej
100 ml mocnego naparu z herbaty Tulsi Masala Chai
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron około 7 minut. Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
HERBACIANY PLACEK Z FASOLI
/przepis autorski/
/1 porcja/
100 g ugotowanej fasoli
40 g mąki kokosowej
100 ml mocnego naparu z herbaty Tulsi Masala Chai
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron około 7 minut. Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
8 komentarze
Pysznie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńJaki grubasek ♥ Wygląda pysznie, jak zresztą wszystko u ciebie, sama słodycz ;)!
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Zaciekawił mnie ten placuch :)
OdpowiedzUsuńfasola w połączeniu z mąką kokosową musiała dać swietny efekt!
OdpowiedzUsuńHerbaciany? To musiało być genialne, kocham herbatę, a już w takim grubym placku musiała smakować pysznie!
OdpowiedzUsuńTylko ile trzeba jej dodać? Chyba pominęłaś w przepisie:(
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńCudo :)
OdpowiedzUsuńAleż Ci wyszedł pulchny grubasek :)
OdpowiedzUsuń