I znów komosa!
17 lutego
Puszyste placuszki z gotowej komosy ryżowej trójkolorowej (Quinola) podane z cukrem pudrem trzcinowym, pestkami granatu i waniliowym serkiem wiejskim
Taka ugotowana komosa to duże ułatwienie, szczególnie gdy nie ma się ochoty na płukanie, gotowanie, studzenie itd.... polecam!
Placuszki z komosy ryżowej
/przepis własny/
150 g ugotowanej komosy ryżowej trójkolorowej
2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżka mąki kukurydzianej
jajko
aromat rumowy
łyżeczka syropu z agawy
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka masła ghee
Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Masło ghee roztapiamy na patelni.
Łyżką kładziemy porcje ciasta.
Smażymy około 5 minut z każdej strony.
Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Quinola rum pancakes
150 g of Quinola Express
2 tbsp of wheat flour
1 tbsp of corn flour
1 egg
rum flavoring
1 tbsp of agave syrup
pinch of salt
pinch of baking soda
1 teaspoon of ghee butter
Mix groat with remaining ingredients using a blender.
Melt the ghee butter on a frying pan.
Using a spoon lay portions of dough.
Fry about 5 minutes on each side.
After this time carefully take off and serve with your favorite toppings.
Enjoy your meal!
11 komentarze
Smacznie :))
OdpowiedzUsuńMuszę pokusić się o komosowe placki :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie napotkałam tej komosy, ale rzeczywiście to świetny patent na brak czasu ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam komosy, a z chęcią bym zjadła takie placuszki ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Wyglądają smacznie :) Akurat testuję komosę, muszę wypróbować ją w takiej postaci :)
OdpowiedzUsuńJakie śliczne *.*
OdpowiedzUsuńja często nie potrafię się zdecydować na jeden kolor komosy i również używam 3 na raz! :)
OdpowiedzUsuńi to nawet bardzo puszyste te placuszki!! :)
OdpowiedzUsuńAle pychota;)
OdpowiedzUsuńStrasznie mi się podobają kształty tych Twoich placuszków!:)
OdpowiedzUsuń