Jak karnawał... to pączki!
16 lutego
Wegańskie donuty z mąki migdałowej podane z karmelowym syropem Walden Farms, pestkami granatu, ciemnymi winogronami i domowym jogurtem waniliowym
Od dziś oficjalnie rozpoczynam "studenckie ferie" !
Teraz należy się odpoczynek :-)
***
WEGAŃSKIE PĄCZKI MIGDAŁOWE
/przepis własny/
80 g mąki z hiszpańskich migdałów (u mnie Sukrin)
około 160 ml naturalnego mleka sojowego Alpro
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka syropu daktylowego
olej kokosowy
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Powinna być gęsta, ale łatwo spływać po łyżce.
Smażyć około 7 minut w wypiekaczu do donutów.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
16 komentarze
w takim razie udanego odpoczynku! ja wracam do szkoły, ale nie narzekam ;)
OdpowiedzUsuńpyszny początek wolnego!
co sądzisz o tym syropie? jest smaczny? smakuje jak karmel?
OdpowiedzUsuńpowiesz coś na jego temat? ;)
UsuńSmakuje i pachnie jak karmel, ale należy go używać z umiarem. Nie polecam jeść go łyżeczką, bo będzie czuć specyficzny smak słodzika.
UsuńMiłego odpoczynku! ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne te donuty ;)
Świetnie wyglądają te pączki a smakują pewnie jeszcze lepiej! :)
OdpowiedzUsuńno udanego wypoczynku :)
OdpowiedzUsuńpysznie rozpoczęłaś te ferie :)
i to z mąki migdałowej- uwielbiam ją!
OdpowiedzUsuńUdanego wypoczynku :)
OdpowiedzUsuńjakie puszyste! *~*
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńKusi mnie ten syrop :) Dobry jest? ;)
OdpowiedzUsuńTak, w umiarkowanych ilościach :)
UsuńCiekawa propozycja tych pączusi ;)
OdpowiedzUsuńZawsze jadłam tylko tradycyjne pączki, więc do takich bardzo mnie ciągnie ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Świetne rozpoczęcie ferii! Ja niestety wracam do szkoły:(
OdpowiedzUsuń