Coraz bliżej lata :)
06 marca
Pieczone sernikowa jaglanka* z ekologicznymi orzechami brazylijskimi** i borówkami podana z ekologicznym musem jabłkowo-borówkowym
* z płatków jaglanych
** ekologiczne orzechy brazylijskie możecie kupić w sklepie z ekologiczną żywnością "Ekodelis".
Sklep "Ekodelis" znajduje się w centrum Warszawy, w pasażu handlowym przy skrzyżowaniach Al. Jerozolimskich i Jana Pawła II (pawilon nr 19). Znajdziecie tam duży wybór ekologicznych produktów w przystępnych cenach. Tak więc jeśli mieszkacie w Warszawie (lub się do niej wybieracie) i tak jak ja lubicie ekologiczną, zdrową żywność - koniecznie tam zajrzyjcie! :)
PIECZONA SERNIKOWA JAGLANKA Z BORÓWKAMI
/przepis własny/
100 g twarogu sernikowego
jajko
łyżka cukru trzcinowego
garstka orzechów brazylijskich
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
masło do natłuszczenia kokilki
garstka borówek
4 łyżki płatków jaglanych
łyżeczka masła migdałowego
Twaróg zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki jaglane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Następnie połączyć z serową masą.
Dodać borówki i orzechy, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
9 komentarze
Bardzo smakowita i zdrowa propozycja ! Już mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńoj zdecydowanie mamy bliżej niż dalej do lata i świeżych owoców:) pyycha:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! :)
OdpowiedzUsuńProsze podaj przepis :)
OdpowiedzUsuńSernik, jaglanka i borówki <3
OdpowiedzUsuńMogę choć kawałeczek? ;) Jest pysznie ♥
OdpowiedzUsuńWygląda przepięknie! Proszę , podziel sie <3
OdpowiedzUsuńpieczona jaglanka z tymi dodatkami to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie!
OdpowiedzUsuń