Marchewkowy pudding.
18 marca
Marchewkowy pudding z brioszki z gruszką, galaretką z czarnego bzu i karmelizowanymi pestkami słonecznika podany z mascarpone
MARCHEWKOWY PUDDING Z BRIOSZKI
/1 PORCJA/
[przepis autorski]
1 duża brioszka
150 g jogurtu greckiego (u mnie 100 g + ok. 50 g mascarpone)
100 g puree z marchwi
jajko klasy L
sól
mała gruszka
kilka kropli aromatu arakowego
łyżka galaretki z czarnego bzu
tłuszcz do wysmarowania naczynia
łyżka karmelizowanych nasion słonecznika
mascarpone do podania
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Jogurt i mascarpone zmiksować z jajkiem, puree, solą. aromatem i galaretką.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć (namoczoną uprzednio w masie jogurtowej)
pokrojoną brioszkę oraz cienko pokrojoną gruszkę.
Zalać przygotowaną masą i udekorować słonecznikiem.
Piec około 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i podawać z mascarpone.
Smacznego!
14 komentarze
Genialny przepis, bardzo nowoczesny ;) z przyjemnością zrobię marchwiowy pudding w domu!
OdpowiedzUsuńEfektowne śniadanie :) Zazdroszczę takiej motywacji do porannego gotowania :)
OdpowiedzUsuńNic mnie nie przekona, żeby samemu gotować, ale życzę sobie faceta, który będzie m robił właśnie takie pyszności, jakie prezentujesz :)
OdpowiedzUsuńKochana :*
UsuńŚwietnie wygląda.
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńZnów jestem zachwycona, śniadanie godne królowej!
OdpowiedzUsuńJaki intensywny kolor!
OdpowiedzUsuńomg jak on obłędnie wygląda!!
OdpowiedzUsuńEkstra jest ten pudding,zdrowy i kolorowy;)
OdpowiedzUsuńAle ma piękny kolor :D
OdpowiedzUsuńWygląd zachwyca- aż głodna się zrobiłam :D
OdpowiedzUsuńJaki piękny kolor!
OdpowiedzUsuńa gdzie znajdę przepis???
OdpowiedzUsuń