Jaglana gwiazdka.
07 lipca
Herbaciana babeczka z kaszy jaglanej podana z domowym jogurtem poziomkowym, truskawkami, melonem, poziomkami i polewą z czekolady mlecznej z solonym karmelem bez cukru
HERBACIANA BABECZKA JAGLANA
/przepis własny/
pół szklanki kaszy jaglanej
szklanka herbaty Basilur Gold
Kaszę jaglaną opłukać pod bieżącą wodą.
Przełożyć do rondelka, zalać naparem, zamieszać i postawić na średnim gazie.
Gdy kasza zacznie się gotować, zmniejszyć gaz do minimum i przykryć.
Uwaga: nie mieszać.
Po 15 minutach zdjąć z palnika i przełożyć do dużej foremki silikonowej.
Gdy ostygnie, włożyć na całą noc do lodówki.
Rano wyłożyć na talerz, udekorować i podawać.
Smacznego!
8 komentarze
urocza
OdpowiedzUsuńUrocze maleństwo :)
OdpowiedzUsuńBo na dużym talerzu :)
UsuńPychotka :-)
OdpowiedzUsuńJaka prosta a jaka pyszna!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Cudownie to się prezentuje, a jaglanka bardzo zdrowa! :-)
OdpowiedzUsuńpyszna gwiazdka!
OdpowiedzUsuńPyszne danie na gorące dni .... i poziomeczki do tego . ::)
OdpowiedzUsuń