Poziomkowa ricotta i figa razy dwa.
11 lipca
Co dziś było dobrego?
Komosa na bazie poziomkowej ricotty, którą polecam po prostu zmiksować z poziomkami, konfiturą figową i mąką kokosową - powstanie bardzo puszysty, słodki krem z kokosową nutą :)
Kokosowy krem z ekologicznej komosy ryżowej i poziomkowej ricotty przełożony truskawkami, musem czereśniowym, czereśniami i poziomkami; bezglutenowy batonik z nadzieniem z fig i śliwek
7 komentarze
Zawsze masz świetne pomysły na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńJestem fanką numer jeden takich kremików. :D Jeszcze poziomki? To największe dobro świata! :D
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńrewelka :)
OdpowiedzUsuńojeeej! ale zamarzyłam o takim śniadanku, mniam!
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać że mnie natchnęłaś. Jutro zamiast standardowego śniadania zrobię jakiś kremik! A co! :)
OdpowiedzUsuńPięknie to wygląda, jak zwykle oczywiście :)
Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuń