Malinowe serniczki z owocami!
17 grudnia
Malinowe serniczki z suszonymi wiśniami i żurawiną
podane z pestkami granatu i sosem czekoladowym
MALINOWE SERNICZKI Z BAKALIAMI
/przepis własny/
350 g twarogu sernikowego
30 g malinowego budyniu w proszku (bez cukru)
duże jajko
łyżka masła kakaowego (można zastąpić zwykłym)
15 g soczystych wiśni Bakalland
15 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu klonowego lub cukru
Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem kakaowym i solą.
Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać suszone owoce i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Masę serową przelać do natłuszczonych foremek.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły.
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu.
Smacznego!
5 komentarze
Jak są malinki to ja jestem podwójnie zachwycona! :-)
OdpowiedzUsuńPychotka! Wyglądają rewelacyjnie! Koniecznie muszę je zrobić :)
OdpowiedzUsuńPiątka za serniczki ;)
OdpowiedzUsuńSą świetne, na pewno by mi zasmakowały ;)
Jakie serniczki! zakochałam się!
OdpowiedzUsuńBtw, muszę kupić te wiśnie i granat!
Są piękne! A jakie wyrośnięte :)
OdpowiedzUsuń