Nektarynki w cieście francuskim.
18 marca
NEKTARYNKI PO FRANCUSKU
/przepis własny/
dwie nektarynki
płaska łyżka oleju kokosowego
łyżka syropu klonowego
gotowe ciasto francuskie
Z ciasta francuskiego wyciąć cztery koła za pomocą szklanki.
Z nektarynek wyjąć pestki, a następnie ich połówki
lekko skarmelizować w oleju kokosowym i syropie klonowym.
Następnie złożyć dwie połówki ponownie i przyłożyć
do jednej z nich kawałek ciasta francuskiego.
Drugą przykryć płatem ciasta i dokładnie, ale delikatnie oblepić ciastem cały owoc.
Tak samo postąpić z druga nektarynką.
Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem.
Gdy się przyrumienią, wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym:
4 komentarze
Proste ale na bank bardzo smaczne. Jak zwykle pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńNiesamowity pomysł! Sama uwielbiam owoce i zawsze szukam dla nich inspiracji, Twój pomysł jest naprawdę ekstra. :-)
OdpowiedzUsuńAle wspaniałe :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń