Sernikowe babeczki z ryżem... pieczone w nietypowy sposób :)
16 maja
Sernikowe babeczki ryżowe pieczone w beztłuszczowej frytkownicy
Purifry Multi Health Fryer marki Russell Hobbs
podane z jeżynami i musem truskawkowo-brzoskwiniowym
SERNIKOWE CIASTKA RYŻOWE
/przepis własny/
200 g twarogu sernikowego
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
180 g ugotowanego ryżu arborio (50 g przed ugotowaniem)
łyżeczka mąki kokosowej
Twaróg zmiksować z syropem, solą i jajkiem.
Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Frytkownicę nagrzać do 180 stopni.
Masę serową połączyć ryżem i przelać do natłuszczonych foremek.
Piec w rozgrzanym urządzeniu około 20-25 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i zajadać.
Smacznego!
3 komentarze
Ciekawy pomysł, gdybym miała frytkownicę to pewnie spróbowałabym takiego eksperymentu ;)
OdpowiedzUsuńDla mnie wszystko co ma związek z sernikiem zawsze jest naj naj naj! :D
OdpowiedzUsuńJak można inaczej upiec babeczki?
OdpowiedzUsuń