Pudding z brązowego ryżu i... innych produktów z tygodnia BIO w Lidlu!

10 lutego


Wczoraj otrzymałam przesyłkę z produktami spożywczymi, które dostępne są w ramach trwającego w Lidlu od poniedziałku 6 lutego tygodnia BIO. Akcja trwa tylko do najbliższej niedzieli, ale jeśli nie zdążycie odwiedzić Lidla do tego czasu - nie martwcie się. Niektóre produkty zazwyczaj dostępne są do wyczerpania zapasów, a więc nawet tydzień dłużej :)

Tak więc jeśli macie ochotę wypróbować organicznych smakołyków widocznych na zdjęciu poniżej (ale też wielu innych!) zapraszam do odwiedzenia sklepu Lidl jak najszybciej!


Ja w swoim koszyku znalazłam:

- olej kokosowy
- ryż brązowy
- olej lniany
- sos pomidorowy
- spaghetti
- chipsy warzywne
- herbatę z fenkułem
- syrop klonowy

Części produktów już spróbowałam i szczerze mogę polecić, bo są naprawdę dobrej jakości. Na pewno udam się jeszcze po sery żółte, owoce czy jogurty, bo jak już może wiecie - większość produktów, które jadam na co dzień, posiada certyfikat ekologiczny. Taka żywność naprawdę smakuje o wiele lepiej, a najbardziej świeże owoce i warzywa. Zresztą... przekonajcie się sami :)


No to teraz czas na przepis z kilkoma produktami z koszyka :)


PUDDING Z BRĄZOWEGO RYŻU NA MLEKU MIGDAŁOWYM/przepis własny/

Składniki:

5 łyżek ryżu brązowego bio
szczypta soli
350 ml mleka migdałowego
łyżka masła migdałowego
 kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio
(można zastąpić proszkiem budyniowym rozrobionym w mleku)
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego bio

Dodatki:

maliny
popping z ziaren canihua
nerkowce skarmelizowane w syropie klonowym i oleju kokosowym bio
twarożek wymieszany z olejem lnianym bio

Przygotowanie:

Pudding:

Mleko migdałowe zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn i zmięknie.
Następnie dodać masło migdałowe i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową lub budyniem.

Karmelizowane nerkowce:

Na patelni rozpuścić olej kokosowy i łyżkę syropu klonowego.
Wsypać nerkowce i karmelizować, co jakiś czas mieszając.

Pudding zmiksować na gładką masę i przełożyć do miseczki, udekorować i podawać z dodatkami.

Smacznego!






You Might Also Like

1 komentarze

  1. Skusiłam się na chipsy z tego tygodnia :) Chciałam też kupić batoniki, ale ich nie było :'(

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj