Omlet z serkiem wiejskim, quinoą i kurkumą
22 lutego
OMLET SERNIKOWY Z QUINOA I KURKUMĄ/1 porcja/
opakowanie (150 g) serka wiejskiego
30 g mąki gryczanej
20 g płatków quinoa
20 g prażonego sezamu
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)
3 łyżeczki syropu daktylowego
1/2 łyżeczki kurkumy
Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę.
Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę
i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
***
Zaciekawiły Was te produkty?
Nie zwlekajcie i zerknijcie na pełną ofertę.
Jest jeszcze więcej tego typu perełek i to w bardzo dobrych cenach:)
0 komentarze