157. Ciastka francuskie po raz kolejny :)
08 majaUwielbiam ciastka francuskie - są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Żeby się nie poparzyć (a uwielbiam je jeść prosto z piekarnika), maczałam je w serku naturalnym :)
A na termometrze 24 stopnie w cieniu...przyszło lato ;-)
Ciastka francuskie ze śliwką i cukrem trzcinowym/ z wiśniami w sosie i cukrem z prawdziwą wanilią/ z kremem czekoladowym Brunch |
16 komentarze
Podrzuć jedno ciastko :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
ciacho francuskie jest pyszne ze wszystkim , na słodko najlepsze ;) pysznie je nadziałaś !
OdpowiedzUsuńte ze śliwką chyba najbardziej by mi smakowało ;)
OdpowiedzUsuńmnie tak samo:)
UsuńNajchetniej zjadlabym to z wisniami i kremem - a pomysl maczania ich w serku jest super, szczegolnie jesli to pyszny, aksamitny, waniliowy, ach... <3
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie ciacha ;D
OdpowiedzUsuńObie wersje tak bardzo trafiają w moje smaki, że miałabym wielki problem z wyborem, który wolę bardziej ;) Boskie śniadanie.
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam takie ciacha :D
OdpowiedzUsuńPyszne miałaś śniadanie :)
Z tym nurzaniem w czymś chłodnym to jest dobry pomysł, też się często parzę, bo oczy by już jadły, a rozum nie zdąży ostrzec przed temperaturą^^
OdpowiedzUsuńMoże się powtarzam, ale wyglądają naprawdę cudownie!
OdpowiedzUsuńzawsze lubiłam te jabłkowe ciasteczka francuskie z McDonalda, ale umywają się przy Twoich, domowych :)
OdpowiedzUsuńjaaaaa.. kocham ciasto francuskie! nawet mam w lodówce :)
OdpowiedzUsuńPyszności!
Mniam :)
OdpowiedzUsuńojacię, pycha :)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńteż zawsze chwytam się jeszcze gorącego ciasta francuskiego i język mam poparzony :D:D
OdpowiedzUsuń