630. Śnieżki z ricotty!
19 sierpnia
Śnieżki z ricotty i mąki kokosowej na mleku kokosowo-ryżowym podane z borówkami, suszonymi morelami i tartaletką malinową Bonne Maman
Malinowe ciasteczka Bonne Maman
Moja opinia:
Te tartaletki to bez wątpienia najpyszniejsze kruche ciasteczka, jakie miałam okazję do tej pory kosztować :) Mocno maślana tartaletka + lekko kwaskowate, ale słodkie malinowe nadzienie. Dzięki temu, że każde ciastko jest pakowane pojedynczo, długo zachowuje smak i świeżość. Po rozpieczętowaniu folijki czuć fantastyczny aromat ,jak gdyby dopiero co upieczonego kruchego ciasta. Jedyną wadą jest to... że szybko znikają z opakowania! Mogłoby ich być trochę więcej :) Jeśli nie macie czasu na pieczenie własnych ciasteczek, to szczerze mogę je Wam polecić. Smakują jak domowe!
14 komentarze
O, nieźle wymyślone :) Bardzo lubię mleko ryżowe, coś mi się wydaje, że połączenie go z kokosową nutą też przypadłoby mi do gustu :)
OdpowiedzUsuńwyglądaja bajecznie :) musiały być bardzo delikatne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńmniaam, świetnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńrzeczywiście wyglądają lekko jak piórko, tak niebiańsko :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedys kluseczki z ricotty, są niezwykle delikatne!:) Twoje wyglądają jak obłoczki :)
OdpowiedzUsuńTaki letni, a nazwa przywołuję zimę brr, ale wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńMuszę coś podobnego wyczarować z ricotty :)
Bardzi delikatnie tak mi sie podoba <3 1
OdpowiedzUsuńJakie urocze kuleczki *.*
OdpowiedzUsuńto naprawdę wygląda jak taka duża śnieżka! :D
OdpowiedzUsuńMiały być kładzione, ale tak pięknie się formowały w kuleczki, że nie sposób było ich nie zrobić :)
UsuńAle delikatnie wyglądają! Jestem pewna, że rozpływały się w ustach! :D
OdpowiedzUsuńale je świetnie nazwałaś! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń