I znów herbaciana jaglana...
08 lipca
Herbaciane donuty jaglane podane z domowym jogurtem czereśniowo-jagodowym, jagodami, morelami i domowym musem jagodowo-truskawkowym
HERBACIANE DONUTY JAGLANEJ
/1 porcja/
ok. 100 g ugotowanej na herbacie kaszy jaglanej
kopiasta łyżka mąki jaglanej
jajko
2 łyżki deseru waniliowego Alpro
dowolny aromat do ciasta
szczypta soli
łyżka syropu daktylowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Kaszę zmiksować z pozostałymi składnikami.
Piec w natłuszczonym i dobrze rozgrzanym opiekaczu około 5 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
9 komentarze
Oh jea, brzmi super!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Coś pysznego, wow! :-) Nie jadłam jeszcze takiej... :-)
OdpowiedzUsuńpycha!!
OdpowiedzUsuńAle fajne donuty:)
OdpowiedzUsuńSmacznie :-)
OdpowiedzUsuńistne jaglane pyszności!
OdpowiedzUsuńo jaki opiekacz chodzi
OdpowiedzUsuńUrządzenie do wypieku donutów :)
UsuńJaka szkoda, że nie mam takiego opiekacza :( Bo wygląda naprawdę super smacznie
OdpowiedzUsuńhttp://nackany-zeszycik.blogspot.com/