Lodówkowa jaglanka.
29 lipca
LODÓWKOWA WEGAŃSKA JAGLANKA
/przepis własny/
60 g kaszy jaglanej (4 łyżki)
herbata Basilur Blood Orange
garść truskawek
garść jagód
ekologiczny mus owocowy Clearsprings truskawka-jabłko
3 łyżki syropu z agawy ciemnego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
Kaszę ugotować na herbacie, a następnie ostudzić.
Jogurt zmiksować z syropem z agawy, częścią truskawek i musem owocowym.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową.
Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek.
Przełożyć do słoiczka, na wierzchu udekorować jagodami i płatkami kokosa.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć i... zajadać :)
Smacznego!
8 komentarze
Genialnie się prezentue :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Taka na zimno też musi być fenomenalna! :-)
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńGenialnie wygląda!
OdpowiedzUsuńcudowna!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMniam ;)
OdpowiedzUsuń