Serniczki z ricotty.
10 lipca
Kasztanowo-orzechowe serniczki z ricotty podane z truskawkami, melonem i wegańskim kremem czekoladowym słodzonym syropem ryżowym (Plamil Foods)
KASZTANOWE SERNICZKI Z RICOTTY
/przepis własny/
300 g ricotty (można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)
20 g ekologicznej mąki kasztanowej Symbio
10 g ekologicznej skrobii ziemniaczanej Symbio
3 ekologiczne orzechy makadamia Symbio
duże jajko
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła klarowanego
3 łyżki ekologicznego syropu z agawy
Ricottę zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę, skrobię, masło, ekstrakt i syrop z agawy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać pokruszone orzechy i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)
Smacznego!
7 komentarze
Śniadanie powinno być zdrowe, smaczne i... ładne :))) Zdecydowanie twoje takie jest :D
OdpowiedzUsuńTen kształt! Bardzo delikatnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie, a ja tak kocham serniczki... <3
OdpowiedzUsuńkasztanowo- orzechowe to brzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńkasztanowo? mniam! podzieliłabyś
OdpowiedzUsuńO kurcze! :) Świetnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńpysznie i zdrowo tak jak lubię najbardziej ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na Naszego Bloga