Kawowe ciasto z dynią i jabłkiem.
26 maja
DYNIOWE CIASTO Z KOMOSY RYŻOWEJ
/przepis własny/
100 g ugotowanej komosy ryżowej
100 g gęstego puree z dyni
40 g mąki z komosy ryżowej
szczypta soli
jajko
1/3 łyżeczki sody
2 łyżki syropu z agawy
średniej wielkości jabłko pokrojone w kostkę
masło kakaowe do natłuszczenia naczynka
krem czekoladowy do podania
Wszystkie składniki oprócz jabłka zmiksować za pomocą
robota kuchennego na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta.
Następnie dodać jabłko i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciasto przelać do natłuszczonego naczynia, udekorować i piec około 20 minut.
Podawać po ostudzeniu z kremem czekoladowym.
Smacznego!
* Kawę ziarnistą Cafe Natura możecie dostać w sklepie internetowym
5 komentarze
Ciekawe zestawienie smaków :)
OdpowiedzUsuńKiedyś skrzywiałam się na myśl o dyni , teraz mogłabym dodawać ją do każdego wypieku. Kawowej wersji jeszcze nigdy nie jadłam, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPołączenie kawy i dyni? Trafiłaś w mój gust na sto procent! :-)
OdpowiedzUsuńO kurczę to musi być przepyszne. A sam przepis bardzo oryginalny :)
OdpowiedzUsuńTak, ciasto jest bardzo smaczne, a do tego proste :)
Usuń