Czekoladowe ciasto z komosy ryżowej!
15 marca
Czyli smak ulubionych lodów w formie wypieku!
Czekoladowe śmietankowe ciasto z komosy ryżowej i groszku z ekologicznymi płatkami migdałów Symbio i truskawką
CZEKOLADOWE CIASTO Z KOMOSY I GROSZKU
/przepis autorski/
/1 porcja/
200 g ugotowanej komosy ryżowej z zielonym groszkiem i szpinakiem (u mnie gotowa mieszanka Quinola Baby)
50 g mąki jaglanej
10 g ekologicznego gorzkiego kakao
szczypta soli
ekologiczna śmietanka sojowa do rozrzedzenia konsystencji (około 50 ml)
jajko
1/3 łyżeczki sody
2 łyżki syropu z agawy
ekologiczne płatki migdałów do dekoracji
truskawka
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta, jednak nie aż tak jak pasta.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciasto przelać do naczynia, udekorować płatkami migdałów i zapiekać około 20 minut.
Podawać po ostudzeniu z truskawką.
Smacznego!
ENGLISH VERSION:
CHOCOLATE QUINOLA CAKE
/ 1 serving /
1 packet of Quinola Baby
50 g millet flour
10 g cocoa
pinch of salt
soy cream (about 50 ml)
1 egg
1/3 teaspoon baking soda
2 tablespoons agave syrup
organic almonds for decoration
All the ingredients mix in the blender until smooth.
Consistency should be fluffy and thick.
Preheat the oven to 180 degrees.
Pour batter into the dish, garnish with almonds and bake for about 20 minutes.
Serve cooled.
Enjoy!
12 komentarze
Pięknie się prezentuje. Uwielbiam takie przypieczone płatki migdałów. :)
OdpowiedzUsuńniedawno piekłam trójwarstwowe ciacho z komosy i było super, uwielbiam komosowe wypieki :)
OdpowiedzUsuńczekoladowe ciacho to bym dziś z apetytem zjadła, tym bardziej z tak ciekawymi składnikami :)
OdpowiedzUsuńa ja jeszcze nie piekłam ciasta z komosy, do nadrobienia koniecznie! wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńWyszło Ci przepiękne :D Aż ślinka leci... :)
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
Buziaki! :)
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, a ta truskawka to świetne zwieńczenie!:)
OdpowiedzUsuńBajka!!:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, podoba mi sie jego konsystencja. I jeszcze ta truskawka :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńJeszcze nie próbowałam ciasta z komosą ryżową, ale patrząc no ciasto, już sobie wyobrażam jakie musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń