Pierogi z ricottą.
13 czerwca
Pierogi* z ricottą i białą czekoladą podane z prażoną komosą ryżową (Paul's Quinoa), śliwką i domowym serkiem wiśniowym** z białą porzeczką
* ciasto na pierogi przygotowałam z mąki pszennej i jaglanej
z dodatkiem oliwy z oliwek (Oleofarm)
** gęsty serek naturalny + mrożone wiśnie + syrop klonowy
***
Jakiś czas temu zamówiłam kolejną smakowitą paczuszkę od bakeo.pl!
Tym razem z ulubionymi surowymi pistacjami, które stanowiły główny składnik mieszanek.
Jeśli jeszcze nie czytaliście recenzji, to znajdziecie ją TUTAJ, :)
10 komentarze
mistrzowskie pierogi!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńtwoje sniadania sa mistrzowskie, możesz się podzielić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi, twoje rozwalają system *.*.*
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają te pierogi! ;)
OdpowiedzUsuńDo tej pory jadłam jedynie makaron tortellini z nadzieniem z ricotty, ciekawe jakby to smakowało w cieście pierogowym, pycha! :-)
OdpowiedzUsuńOh, wow. Takie pierogi na śniadanie? Mmm.
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Mmm... wieki nie jadłam pierogów. ;)
OdpowiedzUsuńmniam, najlepsze! :D Uwielbiam pierogi z ricottą :D
OdpowiedzUsuńJej, muszą być przepyszne. Dzisiaj robię je na obiad ;)
OdpowiedzUsuń