Batatowe pancakes!
14 czerwca
Bataty pokochałam całym sercem z tego powodu, że smakują jak moje ulubione kasztany.
Można powiedzieć, że to taki ich tańszy zamiennik.
A dzisiejsze placki w połączeniu z truskawkami i miętą prosto z działki,
płynnym masłem orzechowym smakowały po prostu bajecznie pyszne!
Do ciasta dodałam zaś budyniu amerykańskiej marki Jell-o
o smaku cukierków butterschotch - holenderskiego przysmaku.
Dzięki temu placuszki nabrały karmelowo-maślanego posmaku i puszystości.
Bazę ciasta stanowiła zaś owsianka z syropem klonowym, którą tak jak budyń i polewę możecie dostać na aukcjach Allegro użytkownika
Polecam na nie zajrzeć, ja dość często zaopatruję się na nich w amerykańskie smakołyki,
co zapewne stali czytelnicy już zdążyli zauważyć :)
Batatowo-budyniowe placuszki z owsianki i Mix Pâtisserie - Mix C (Schär) podane z polewą Reese's, truskawkami i miętą
10 komentarze
Same pancakesy są już fenomenalne, a jeszcze z takimi dodatkami... ta polewa musi być wspaniała. :-)
OdpowiedzUsuńPolewa Reese's? OMG
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Pulchne i na pewno pycha! :D
OdpowiedzUsuńwyglądają przeuroczo
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuńTwój opis sprawia, że ślinka mi cieknie. ;P
OdpowiedzUsuńte Twoje placuszki zawsze są takie grubaski- mniam!
OdpowiedzUsuńKażdy kocha bataty!
OdpowiedzUsuńTen sos Reese's *o* Dobry?
OdpowiedzUsuńTak, jak płynne pb :)
Usuń