Tropikalny budyń jaglany.

20 października


Wiem, wiem... ciągle te truskawki, poziomki i maliny.
Cóż poradzić.... skoro tak je uwielbiam?
Najgorsze jest to, że na działce truskawki zakwitły i wydały owoce, 
ale przez brak słońca chyba pozostaną zielone i nie dojrzeją :(

Budyń jaglany słodzony tagatozą (Damhert) podany z malinami, truskawkami, poziomkami, siekanymi migdałami, pomelo i tropikalnym serkiem (wymieszanym z egzotyczną konfiturą)



You Might Also Like

9 komentarze

  1. Budynie jaglane to moja slabosc!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudnie i Pięknie...tylko truskawki o tej porze nie są tak dobre jak w sezonie!

    Zapraszam do siebie ;-) www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam budyń, a jaglanego nigdy jeszcze nie jadłam nawet! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszczę truskawek :( U mnie też jedna zielona została w ogródku i raczej nie dojrzeje :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę w końcu zjeść taki budyń!

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje owoce ciągle zakwitają ? :O U mnie sezon skończył się na początku wakacji :p
    Mam nadzieję, że twoim truskawkom uda się dojrzeć, haha :D
    Śniadanie wygląda pysznie! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na początku wakacji? To musisz mieć bardzo wczesne odmiany!

      Ja mam odmiany powtarzające owocowanie, jedna z nich to jakaś staroniemiecka. :)

      Gdyby pojawiło się trochę słońca, to by dojrzały, eh oby jeszcze trochę poświeciło :)

      Usuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj