Bananowe knedle na mleku kokosowym.
18 lutego
BANANOWO-KOKOSOWE KNEDLE NA MLEKU
/1 porcja/
mały dojrzały banan (ok. 80 g)
25 g mąki kokosowej
35 g mąki pszennej graham
szczypta soli
małe jajko
350 ml mleka kokosowego Koko Dairy Free*
Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajko, sól oraz obie mąki.
Wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników.
Mleko zagotować.
Porcje ciasta formować w kulki i wrzucać do gotującego się mleka
(ciasto powinno być gęste i dość suche).
Po uformowaniu gotować ok. 4 minut na małym ogniu.
Przelać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami
Smacznego!
*knedle można ugotować oczywiście w dowolnym mleku
4 komentarze
Ciekawe jak to smakuje? Może poproszę żonę i zrobi coś takiego nasnadanko dla całej rodziny? wygląda fajnie i brzmi zdrowo :P
OdpowiedzUsuńPyszne są i naturalnie słodkie :) Smakują jak kluski lane na mleku, tyle że intensywnie kokosowe :)
OdpowiedzUsuńA od kiedy "kluski do mleka" mają kształt kulek? ;)
OdpowiedzUsuńKocham te mleka :)
OdpowiedzUsuń