Pieczona komosa ryżowa z bakaliami.
19 lutegoPIECZONA BIAŁA QUINOA Z BAKALIAMI BEZ DODATKU CUKRU | BEZ GLUTENU
/przepis własny/
120 g ugotowanej komosy ryżowej bio
(50 g przed ugotowaniem)
15 g mąki z quinoa
10 g łupin babki śródziemnomorskiej
jajko
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki erytrolu
3 pokrojone w paski niesiarkowane morele suszone
szczypta soli
1/3 łyżeczki sody
łyżeczka masła klarowanego ghee
trzy pokrojone w paski plastry suszonego ananasa
Quinoę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Po ostudzeniu zmiksować na gładką masę
wraz z mąką, solą, łupinami i sodą.
wraz z mąką, solą, łupinami i sodą.
Jajko zmiksować z jogurtem, erytrolem i rozpuszczonym masłem.
Połączyć składniki mokre z suchymi w blenderze.
Do masy dodać morele, ananasa i ponownie wymieszać.
Przelać masę do natłuszczonego naczynia i
piec około 20 minut w 200 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
***
Wszystkie składniki wyróżnione kursywą znajdziecie w sklepie internetowym
Zaciekawiły Was te produkty?
Nie zwlekajcie i zerknijcie na pełną ofertę.
Jest jeszcze więcej tego typu perełek i to w bardzo dobrych cenach:)
0 komentarze