Wegańska owsianka proteinowa... z piekarnika.
26 sierpnia
PIECZONA PROTEINOWA OWSIANKA Z MELONEM
(WEGAŃSKA)
/przepis własny/
250 g gęstego serka sojowego
"jajko" z siemienia lnianego
łyżka syropu z kwiatu kokosa
szczypta soli
ok. 150 ml lekko podgrzanego napoju kokosowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
olej kokosowy do natłuszczenia kokilki
kawałek pokrojonego melona
4 łyżki płatków owsianych (u mnie bezglutenowe)
kopiasta łyżeczka masła kokosowego
Serek zmiksować z wegańskim "jajkiem", syropem, solą i proszkiem do pieczenia.
Płatki owsiane wraz z białkiem zalać
napojem kokosowym i odstawić do napęcznienia.
Następnie połączyć z masą sernikową.
Dodać melona, masło kokosowe i wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
Batony proteinowe: Blueberry Blast, Cinnamon Roll, Coconut Cashew i Salted Caramel,
czyli same, mega kuszące połączenia :)
Wegańskie białka:
-Classic Plus czekoladowe
- Classic Plus naturalne
- Warrior Blend jagodowe
- Warrior Blend kawowe
- Warrior Blend waniliowe
Którego chcielibyście spróbować najbardziej?
3 komentarze
jajko ? Chyba trafiło tu przez przypadek do wegańskiej owsianki :)
OdpowiedzUsuńJaki to serek sojowy i gdzie kupic?
OdpowiedzUsuńAlpro, ja mam z Niemiec, ale jest czasem na Allegro.
Usuń