75. Gofry z serka wiejskiego. Walentynkowe śniadanie.
14 lutegoDzisiaj wypróbowałam gofry z serka wiejskiego i muszę pryznać, że wyszły bardzo smaczne, a w dodatku sycące. W środku jak serniczek :) Do tego trochę (nieszczęsnej) z lekka rozpuszczonej bitej śmietany i mamy idealne śniadanie na Walentynki ;P
Czwarty dzień ferii. Czemu przyjemnie spędzony czas zawsze leci tak szybko?
Arakowe pełnoziarniste gofry z serka wiejskiego z kiwi i musem jabłkowo-brzoskwiniowym/bitą śmietaną |
Składniki:
/2 porcje/
/2 porcje/
200 g gęstego serka wiejskiego (ja używam tego z Piątnicy)
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
łyżka cukru trzcinowego
2 średniej wielkości jajka
odrobina soli
2 łyżeczki oleju
aromat arakowy
Przygotowanie:
Do miseczki wrzucić serek wiejski, jajka, łyżeczkę oleju, odrobinę soli, cukier trzcinowy. Wszystko wymieszać. Następnie wsypać mąkę i kilka kropli aromatu arakowego i ponownie wymieszac. Nagrzać gofrownicę i posmarować ją olejem. Smażyć do momentu gdy gofrownicę będzie można otworzyć bez problemu. Mi jeden goferek przywarł do górnej formy, więc delikatnie odsunęłam go łopatką.
31 komentarze
Uwielbiam gofry ;)
OdpowiedzUsuńMam ochotę na gofry!.
OdpowiedzUsuńSmaczne i pożywne i o to własnie chodzi. ""
OdpowiedzUsuńMmmm pycha! - jak z reklamy;d
OdpowiedzUsuńNa takie gofry zawsze mam ochotę :)
OdpowiedzUsuńProooooszę o przepis :> Świetnie wyglądają te gofry :)
OdpowiedzUsuńZaaktualizowałam post :)
UsuńCudne, słoneczne śniadanie. Zjadłabym takie gofry :)
OdpowiedzUsuńwyglądają apetycznie:)
OdpowiedzUsuńgofry jak sernik, przecież to brzmi cudownie :D
OdpowiedzUsuńłiii gofry , dawno takich nie jadłam i wersja z wiejskim pewnie pycha !
OdpowiedzUsuńteż się pytam dlaczego ? za szybko to mija...
Gofry z serka wiejskiego??? Pierwszy raz słysze... Mozesz podać przepis ? :)
OdpowiedzUsuńJuż dodałam :)
Usuńale przepyszne goferki Mniam MNIAM !!!
OdpowiedzUsuńależ smaczne :)
OdpowiedzUsuńBardzo miłe to Twoje śniadanie, a i pomysłowe :) Nigdy nie pomyślałam o zrobieniu gofrów z serka wiejskiego, ale bardzo mi się to podoba, zwłaszcza, że tak apetycznie wyglądają. Jestem na tak :D
OdpowiedzUsuńMmmm gofry *.* Ale bym zjadła :) Kolejna osoba robi mi na nie chęć :)
OdpowiedzUsuńWypróbowałabym, ale to po tym jak zakupię nową gofrownicę, bo obawiam się, że przy mojej aktualnej zeskrobywałabym je jak poprzednie kombinacje z goframi :P
OdpowiedzUsuńNo nie...juz teraz stąd nie wyjdę...masakra jaki cudowny blog :D :D :D
OdpowiedzUsuńmuszę takich spróbować :)
OdpowiedzUsuńnie wiem, czemu w ferie czas ucieka między palcami, ale cóż zrobić... Nie myślmy o tym i cieszmy się nimi do ostatniego dnia :D
OdpowiedzUsuńA co do gofrów, to chyba nie wpadlabym na to, ze można je zrobić z serka wiejskiego :D
serek wiejski właściwie mogłabym jeść i jeśc :) często zdarza mi się dodawać go do sosów na makaron.. biorę przepis!
OdpowiedzUsuńgofry z wiejskiego? to coś zdecydowanie dla mnie:D
OdpowiedzUsuńciekawią mnie gofry z wiejskiego serka, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńtaaak, czemu te dni tak szybko uciekają? :<
Dziś u wielu osób gofry, u mnie też :)
OdpowiedzUsuńjak ci nie wstyd kusić mnie o tej porze takimi pysznościami! :D
OdpowiedzUsuńwspaniałe śniadanie, gofry pasują do walentynek:P
OdpowiedzUsuńwyglądają cudownie ;D
OdpowiedzUsuńWpadłam do Ciebie, bo zostawiłaś u mnie komentarz i przepadłam zupełnie. Jakie pyszności. Mmmm :D Obserwuję :)
OdpowiedzUsuńJest to porcja na jedną osobę czy dwie? :)
OdpowiedzUsuńNa dwie osoby :)
Usuń