541. Drożdżowe placuszki z rabarbarem
30 kwietnia
Byłyby to klasyczne drożdżowe placuszki, gdyby nie dodatek płatków quinoa i mąki jaglanej, która do drożdżowych wypieków pasuje mi najbardziej :) Kwaskowate od rabarbaru, słodkie od syropu daktylowego i wyraziste dzięki mące jaglanej :) Do tego ekologiczny dżem z truskawek oraz kremowa ricotta... to było po prostu pyszne!
Jaglane placuszki drożdżowe z rabarbarem, płatkami quinoa i syropem daktylowym podane z cukrem pudrem, ekologicznym dżemem z truskawek i ricottą
4 komentarze
Gdyby nie opis to nigdy nie odgadłabym tych wszystkich składników twojego śniadania :)
OdpowiedzUsuńDrożdżowe i z rabarbarem? Do tego same zdrowe rzeczy w składnie! Dobrze wiesz, co dobre :D
OdpowiedzUsuńO mniam uwielbiam takie placuszki i ten rabarbar <3
OdpowiedzUsuńprzypomniałaś mi jak dawno już z drożdżami nie współpracowałam...! :)
OdpowiedzUsuń