708. Rafaello w płynie.
07 listopada
Tapioka na mleczku kokosowym i migdałowym podana z pestkami granatu, Crema di Limone i nerkowcami bio
TAPIOKA NA MLECZKU KOKOSOWYM I MIGDAŁOWYM
[1 porcja]
250 ml napoju migdałowego
100 ml mleczka kokosowego
50 g tapioki
szczypta soli
kopiasta łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
1. Wieczorem zalać tapiokę gorącym napojem migdałowym i przykryć talerzykiem.
2. Po ostudzeniu włożyć na całą noc do lodówki.
3. Rano dodać mleczko kokosowe, sól i cukier z kwiatu kokosa
4. Gotować przez około 3 minuty, a następnie zdjąć z gazu i przykryć pokrywką.
5. Po około 20-25 minutach ponownie zagotować, jeśli będzie bardzo gęsta, dodać jeszcze trochę napoju migdałowego.
6. Gotować aż kuleczki będą duże i przezroczyste.
7. Przelać do pucharka, udekorować i zajadać. :)
Smacznego!
***
A rok temu...
10 komentarze
ale chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńTwoja ulubiona ricotta to IGOR z Kauflandu? :)
OdpowiedzUsuńTeraz Les Croises :)
UsuńAle wcześniej to ta IGOR? :) I jaka to ricotta Les Croises ? :)
UsuńWooooow wygląda jak jakiś tropikalny deser :D
OdpowiedzUsuńSmacznie :))
OdpowiedzUsuńU mnie też dzisiaj kokosowo! :) Twoje śniadanie prezentuje się fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńU mnie wczoraj była tapioka :)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu spróbować wersji kokosowej!
genialnie pysznie!
OdpowiedzUsuńpudding z tapioki to coś na co czaję się od dawna :D muszę wreszcie spróbować!
OdpowiedzUsuń