Babeczki XXL z bogatym wnętrzem.
20 lutego
Kawowe babeczki gryczane nadziane kremem orzechowo-pomarańczowym* podane z masłem orzechowym, bananem, pestkami granatu, cukrem pudrem trzcinowym i jogurtem naturalnym
* masło orzechowe + konfitura pomarańczowa + ricotta
***
KAWOWE MUFFINY NADZIANE KREMEM
/przepis autorski/
/1 porcja/
50 g mąki gryczanej
40 g mąki pszennej graham
1/3 łyżeczki sody
łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżki syropu daktylowego
szczypta soli
kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
jajko
ok. 80 ml mleka sojowego
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Odstawić na min. 15 minut.
Po tym czasie przelać połowę ciasta do nagrzanego wypiekacza do babeczek, włożyć po łyżce kremu i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 25 minut
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Coffee muffins with creamy filling
/ 1 serving /
Ingredients:
CUPCAKES:
50 g of buckwheat flour
40 g of wheat flour (graham)
1/3 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of coconut oil
2 tablespoons of date syrup
pinch of salt
heaped teaspoon of instant coffee
1 egg
approx. 80 ml of soy milk
FILLING:
peanut butter + orange jam + ricotta cheese
Preparation:
Blend all the ingredients until smooth.
Set aside for 15 minutes.
After this time, pour half of the dough into preheated makers to muffins, put a spoonful of cream and cover with the rest of the dough.
Bake approx. 25 minutes
Serve with your favorite toppings.
***
KAWOWE MUFFINY NADZIANE KREMEM
/przepis autorski/
/1 porcja/
50 g mąki gryczanej
40 g mąki pszennej graham
1/3 łyżeczki sody
łyżeczka oleju kokosowego
2 łyżki syropu daktylowego
szczypta soli
kopiasta łyżeczka kawy rozpuszczalnej
jajko
ok. 80 ml mleka sojowego
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Odstawić na min. 15 minut.
Po tym czasie przelać połowę ciasta do nagrzanego wypiekacza do babeczek, włożyć po łyżce kremu i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec ok. 25 minut
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Coffee muffins with creamy filling
/ 1 serving /
Ingredients:
CUPCAKES:
50 g of buckwheat flour
40 g of wheat flour (graham)
1/3 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of coconut oil
2 tablespoons of date syrup
pinch of salt
heaped teaspoon of instant coffee
1 egg
approx. 80 ml of soy milk
FILLING:
peanut butter + orange jam + ricotta cheese
Preparation:
Blend all the ingredients until smooth.
Set aside for 15 minutes.
After this time, pour half of the dough into preheated makers to muffins, put a spoonful of cream and cover with the rest of the dough.
Bake approx. 25 minutes
Serve with your favorite toppings.
20 komentarze
poprosimy 1, albo najlepiej 2 ! :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają te babeczki :)
OdpowiedzUsuńJak genialnie wyglądają! I jak pysznie są nadziane ;)
OdpowiedzUsuńWow! To nadzienie!
OdpowiedzUsuńMogę jedną? ;) Wyglądają rewelacyjnie, sama słodycz ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Idealna konsytencja kremu i to wypłynięcie! o.o
OdpowiedzUsuńjak ja uwielbiam babeczki z płynnym wnętrzem....! :)
OdpowiedzUsuńzawsze masz tyle pomysłów, jedne wymyśle , inne całkiem proste i każdy bardzo smaczny i apetycznie wyglądający :) a do tego, mnóstwo przeróżnych dodatków - z przeróżnych firm, nie tylko z Polski. oczywiście, oryginalnie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki :*
UsuńNa bogato - najlepiej! Przynajmniej się wie, że są naprawdę nadziane, a nie tylko wspomniane, że z nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńGenialny przepis na babeczki a do tego jeszcze te nadzienie ;) Bardzo spodobał nam się też twój pomysł na kopyta z bananem i serkiem waniliowym, na pewno wypróbujemy :)
OdpowiedzUsuńhttp://gangetpolska.blogspot.com/
To świetnie! Dajcie znać, jakie Wam wyszły :)
Usuńjaki środek *~*
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńTen wypływający krem! *.*
OdpowiedzUsuńTo wypływające nadzienie wygląda magicznie :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe, coś niezwykłego! Takich śniadań, to tylko pozazdrościć *.*
OdpowiedzUsuńTo nadzienie *,*
OdpowiedzUsuńTo wnętrze rzeczywiście jest mega bogate! Ślina mi zaraz chyba klawiaturę zaleje :P
OdpowiedzUsuńAle świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń