Gofry z kukurydzy!
03 lutego
Karobowe gofry ze słodkiej kukurydzy podane z mango, Sukrin Melis i domowym serkiem bananowym
Sukrin Melis kupicie w sklepie internetowym
GOFRY Z KUKURYDZY
/przepis autorski/
120 g kukurydzy z puszki
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki
płaska łyżka karobu
łyżka syropu z kwiatu kokosa
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do natłuszczenia gofrownicy
Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Piec w dobrze nagrzanej, natłuszczonej gofrownicy okołoi 3 minut.
Podawać póki gorące.
Smacznego!
10 komentarze
Strasznie jestem ciekawa jak ty zrobiłaś te gofry! Podzielisz się przepisem? :)
OdpowiedzUsuńteż poproszę :)
Usuńprzyłączam się do prośby, bo również jestem bardzo ciekawa tego niebanalnego przepisu! :)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńzaskoczyłaś mnie tymi goframi, jestem ich strasznie ciekawa :)
OdpowiedzUsuńpiekne goferki i super fota
OdpowiedzUsuńłaaa, aż się głodna zrobiłam, a tu gofrownica niedomaga!
OdpowiedzUsuńmoje ukochane mango! :)
OdpowiedzUsuńRobiłam, ale nie wyszły.
OdpowiedzUsuńNo cóż, szkoda.
Oj...zapewne to wina słabej gofrownicy :(
Usuń