Donuty na marchwiowym puree!
24 marca
Donuty z ekologicznej kaszy kuskus z limonką i suszonymi owocami na marchwiowym puree podane z winogronami, piernikowym mascarpone i bananowymi wegańskimi płatkami czekolady
KUSKUSOWE PĄCZKI Z MARCHEWKĄ
[przepis autorski]
50 g kaszy kuskus
2 czubate łyżka mąki gryczanej
mała ugotowana marchew
jajko
aromat waniliowy
łyżka syropu klonowego
szczypta soli
łyżeczka roztopionego masła
Kaszę zalewamy wrzątkiem około 0,5 cm ponad jej poziom. Gdy wchłonie wodę, dodajemy pozostałe składniki i blenderujemy na gładką masę. Następnie przekładamy ciasto do rozgrzanego, natłuszczonego opiekacza i pieczemy około 7 minut. Podajemy póki gorące,
Smacznego!
ENGLISH VERSION
COUSCOUS DOUGHNUTS WITH CARROT PUREE
[my own recipe]
50 g of bio couscous
2 heaped tbsp of buckwheat flour
1 small cooked carrot
1 egg
vanilla extract
1 tablespoon of maple syrup
pinch of salt
1 teaspoon of melted butter
Pour boiling water over the grits approximately 0.5 cm above its level. When the water is absorbed, add the remaining ingredients and mix it to a smooth paste. Then put the dough into a hot, greased doughnut maker and bake for about 7 minutes. Serve while hot,
Enjoy!
5 komentarze
O pysznie wyglądają;)
OdpowiedzUsuńAle pyszności <3
OdpowiedzUsuńciągle noszę się z zakupem opiekacza do donuty'ów, bo za każdym razem jak patrzę na twoje to ślinka mi cieknie!
OdpowiedzUsuńSmakowicie! ;D
OdpowiedzUsuńZdrowe pączusie, jestem w raju!
OdpowiedzUsuń