Nocny krem z kaszy kuskus (overnight) i pyszne ciasto wiśniowe!
29 kwietnia
Coraz częściej mam ochotę na orzechowe kremy z różnych zbóż - wystarczy zrobić je wieczorem, wstawić na noc do lodówki i rano zajadać gotowe, obłędnie pyszne śniadanie!
Nocny migdałowy krem z razowej bio kaszy kuskus podany z mango, miętowymi płatkami czekolady i konfiturą ze skórek pomarańczy
Overnight almond cream made with wholemeal bio couscous served with mango, mint chocolate flakes and orange peels confiture
Winne ciasto z wisienką od Secesja Cafe - wilgotne, mocno wiśniowe i intensywnie czekoladowe ciasto w weku - po prostu obłędnie pyszne. Koniecznie musicie go spróbować!
MIGDAŁOWY KREM Z KASZY KUSKUS
/przepis własny/
/1 porcja/
70 g ekologicznej razowej kaszy kuskus
mleko migdałowe
szczypta soli
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
łyżka mąki migdałowej
garstka migdałów
Kaszę wymieszać z migdałami i zalać gorącym mlekiem migdałowym
niecały centymetr ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką migdałową i solą oraz zmiksować na gładki krem.
Przełożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.
Smacznego!
7 komentarze
U Ciebie zawsze wszystko tak bosko wygląda! :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie kremy, a nocą nabierają jeszcze lepszej konsystencji - dziś podobny jaglany zajadałam :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak zachęcająco, że chyba skoczę do sklepu po składniki i przyrządzę sobie to cudo! Obserwuję :)
OdpowiedzUsuńO wow jakie to musi być dobre!
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńkuskus na słodko to coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuń