Wegański kuskus z owocami lata.
24 czerwca
Ostatnio stwierdziłam, że poziomki zbierane własnoręcznie,
smakują dużo lepiej niż kupne! :)
Ekologiczny kuskus z pszenicy kamut Symbio na napoju ryżowym Rice Dream i truskawkowym jogurcie sojowym, słodzony żelem klonowym bio (Biosyrop.pl) podany z poziomkami, jagodami kamczackimi i miętą
POZIOMKOWY KUSKUS KLONOWY
/przepis własny/
60 g kaszy kuskus (4 łyżki)
dowolny napój roślinny
garść truskawek
garść poziomek
3 łyżki żelu klonowego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
Kaszę kuskus zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z żelem klonowym, częścią truskawek i poziomek.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową.
Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek.
Przełożyć do szklanki, na wierzchu udekorować poziomkami i/lub innymi owocami.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć, udekorować miętą i podawać.
Smacznego!
11 komentarze
U Ciebie jak zawsze pysznie! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję 🍏
Usuńbardzo apetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńNie będę pazerna, nie będę łakoma, zostawię wszystko tak jak jest (choć całość prezentuje się wspaniale) i porwę tylko POZIOMKI! ;)
OdpowiedzUsuńTaki deser to super sprawa; mmmmm;))
OdpowiedzUsuńzazdroszczę poziomek, mam nadzieję, ze w tym roku uda mi się je zdobyć :)
OdpowiedzUsuńKocham kuchnię wegańską, kocham kuskus, a o poziomkach nawet nie wspominam... :D
OdpowiedzUsuńPoziomkowy krem - pychota! :)
OdpowiedzUsuńpoziooomki!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
poziomki! chcę i ja! :)
OdpowiedzUsuńPychotka ;)
OdpowiedzUsuń