Makaron z serem.
23 lipca
Bezglutenowy makaron spaghetti (Schär) zapiekany w kokosowym* twarożku z ekologicznymi daktylami (Bioterra), ekologicznym imbirem Symbio i truskawkami podany z sosem czekoladowym i dulce de leche (DeliXia)
* zmielony twarożek wymieszałam z mlekiem kokosowym w proszku (La Mandorle)
Oprócz mleka kokosowego miałam okazję spróbować jeszcze:
migdałowo-kasztanowego, migdałowego i migdałowego z dodatkiem Ω.
Przyznam, że najbardziej posmakowało mi to pierwsze, ze względu na to,
że uwielbiam kasztany jadalne. Takie napoje roślinne to świetny zamiennik mleka
krowiego w proszku - świetnie zagęszczają i nadają intensywnego smaku.
Muszę ich jeszcze spróbować w wersji "podstawowej" - po wymieszaniu z wodą! :)
8 komentarze
wygląda bosko!
OdpowiedzUsuńJak pysznie :D
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Wczorajny krem a'la czarny las mnie zachwycił, a dzisiejszy makaron w niczym mu nie ustępuje :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle zaskakujesz *.*
OdpowiedzUsuńMakaron? Kocham. Ser? Jeszcze bardziej. To najlepsze połączenie na świecie!
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńale ślicznie wyglada
OdpowiedzUsuńKapitalnie wyglada i pewnie tak smakuje :)
OdpowiedzUsuń