Makaron z serem.

23 lipca


Bezglutenowy makaron spaghetti (Schär) zapiekany w kokosowym* twarożku z ekologicznymi daktylami (Bioterra), ekologicznym imbirem Symbio i truskawkami podany z sosem czekoladowym i dulce de leche (DeliXia)
* zmielony twarożek wymieszałam z mlekiem kokosowym w proszku (La Mandorle)

Oprócz mleka kokosowego miałam okazję spróbować jeszcze: 
migdałowo-kasztanowego, migdałowego i migdałowego z dodatkiem Ω.
Przyznam, że najbardziej posmakowało mi to pierwsze, ze względu na to, 
że uwielbiam kasztany jadalne. Takie napoje roślinne to świetny zamiennik mleka 
krowiego w proszku - świetnie zagęszczają i nadają intensywnego smaku. 
Muszę ich jeszcze spróbować w wersji "podstawowej" - po wymieszaniu z wodą! :)

You Might Also Like

8 komentarze

  1. Jak pysznie :D

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wczorajny krem a'la czarny las mnie zachwycił, a dzisiejszy makaron w niczym mu nie ustępuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Makaron? Kocham. Ser? Jeszcze bardziej. To najlepsze połączenie na świecie!

    OdpowiedzUsuń
  4. ale ślicznie wyglada

    OdpowiedzUsuń
  5. Kapitalnie wyglada i pewnie tak smakuje :)


    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj