Kokosowe knedle na mleku.
11 marca
Z mąki kokosowej i bananowej, czyli moje ulubione knedle
- delikatne jak chmurka, zdrowe i nieprzesłodzone!
PRZEPIS =>
KNEDLE Z MĄKI KOKOSOWEJ
/przepis własny/
25 g mąki kokosowej
duże jajko
350 ml mleka
kilka kropel ekstraktu z wanilii
łyżka syropu klonowego
Mąkę połączyć ze skrobią i jajkiem.
Następnie dodać ekstrakt i syrop klonowy.
Mleko zagotować z odrobiną ekstraktu z wanilii.
Zwilżonymi dłońmi formować kulki i wrzucać je do gotującego mleka.
Gotować około 5 minut na małym ogniu.
Smacznego!
4 komentarze
Ostatnio knedle z grzybowym sosem jadłam w Czechach, a kiedy to było. :< Narobiłaś apetytu, cudo!
OdpowiedzUsuńGenialne!!! ♡♡
OdpowiedzUsuńCudowne! Składniki świetne i do tego super pomysł z gotowaniem na mleku, knedli jeszcze tak nie przyrządzałam.
OdpowiedzUsuńGenialny przepisy, można go śmiało polecić znajomym, a czas przygotowania i smak to niebo. Ogólnie jestem też miłośnikiem mięsa więc nie omieszkam polecić stronki z przepisami na smaczną baraninkę :3 wypas owiec
OdpowiedzUsuń