Śmietankowy pudding chlebowy!
01 maja
Śmietankowy pudding chlebowy z suszonymi owocami (Becla.pl) i płatkami migdałów
ŚMIETANKOWY PUDDING CHLEBOWY
/1 PORCJA/
[przepis autorski]
2 grube kromki dowolnego chleba
150 g śmietany 12% (u mnie 100 g + ok. 50 g ricotty)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy M
sól
kilka kropli aromatu śmietankowego
łyżka cukru pudru trzcinowego
suszone owoce
płatki migdałów
tłuszcz do wysmarowania naczynia
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Śmietanę zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem migdałowym. aromatem i cukrem.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć namoczony uprzednio w masie śmietanowej chleb.
Zalać przygotowaną masą. Udekorować owocami i płatkami migdałów.
Piec około 25 minut.
Po tym czasie wyjąć i podawać po ostudzeniu.
Smacznego!
2 komentarze
musi być przepyszne:)
OdpowiedzUsuńTo wygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuń