177. Gryczane ricotta hotcakes
28 majaPodczas ostatnich zakupów w Lidlu w końcu zdecydowałam się wziąć ricottę. Po pierwszym spróbowaniu jej jakiś czas temu w wersji solo nie miałam ochoty na kombinacje z jej użyciem. Jednak to był błąd - placuszki z ricotty są po prostu idealne...lekko słodkie, puszyste i delikatne, jak biszkopt. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali. :)
Gryczane ricotta hotcakes podane z nektarynką i cukrem pudrem |
22 komentarze
niczym puchowy materacyk :)) ale smakowicie wygladają.
OdpowiedzUsuńpoluję na nektarynki i nigdy nie mogę ich złapać ;<<
OdpowiedzUsuńpysznie!
Będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńMm, te placuszki sa przepyszne :) Mam na mysli te wersje, ktora znam, bo gryczanych dopiero sprobuje, ale pewnie niebawem to sie zmieni, bo nabylam gryczana make.
OdpowiedzUsuńMuszę wreszcie usmażyć te placuszki, wyobrażam je sobie z letnimi owocami <3
OdpowiedzUsuńTwoje wygladaja niesamowicie puszyscie, jak male biszkopciki, i skutecznie namawiaja swoim wygladem do zrobienia hotcakesow, mimo ze za ricotta nie przepadam! :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, placki na ricottcie są najlepsze, takie delikatne i rozpływające się w ustach :)
OdpowiedzUsuńwyglądaja obłędnie :)
OdpowiedzUsuńpozdr i zapraszam :)
piękne, delikatne puchacze ♥ ten serek (ricotta) jest obłędny, szczególnie w placuchach :3
OdpowiedzUsuńA ja jeszcze riccotty nie jadłam.. Znaczy prosiłam mamę, żeby kupiła, ale zapomniała.. Może w sobotę będzie pamiętała.
OdpowiedzUsuńPlacuszki wyglądają cudnie :)
mi też solo ricotta nie pasuje, ale w plackach jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie ricotta z "biedronki" jest zdecydowanie lepsza.!
OdpowiedzUsuńŚniadanie przepyszne. xd
Mi też ricotta solo nie smakuje, ale w tych plackach to już co innego :P <3
OdpowiedzUsuńricotta *-* miałam ją dziś w ręce, i nie wzięłam ahhh jutro na pewno kupię ;) świetne placki !
OdpowiedzUsuńZdecydowanie uwielbiam ricottę ;)
OdpowiedzUsuńRicottowe placuszki, od dawna na mojej liście rzeczy do zrobienia :D Uwielbiam dodatek ricotty, muszę wreszcie spróbować jej w plackach :)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze nie jadłam riccoty, chyba muszę wreszcie je zrobić!
OdpowiedzUsuńPo takiej zachęcie trzeba zrobić! :D
OdpowiedzUsuńCudnie wyglądają :)
Kiedy pierwszy raz spróbowałam tego sera na kanapki nie zachwycił mnie on swoim smakiem, może dlatego ,że jest dosyć słodki:D
OdpowiedzUsuńA ja bardziej preferuję na kanapki twaróg, ale jako dodatek do ciast czy placków na słodko na pewno komponuje się smakowicie:)
W sumie tylko raz je jadłam, nie pamiętam smaku, pora sobie przypmnieć:D
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie! muszę kupić w końcu ricottę :D
OdpowiedzUsuńjest ricotta, jest pysznie! ;D
OdpowiedzUsuń