221. Karobowa polenta z ciasteczkową brzoskwinią

11 lipca

Ta brzoskwinia występuje pod różnymi nazwami: ufo, całusek, płaska, ale mi najbardziej spodobała się ciasteczkowa. Faktycznie, trochę je przypomina. :)


Pogoda okropna. Mokro, zimno, wietrznie. Borys nie ma ochoty chodzić po trawie i ucieka do domu :P

 Karobowa polenta z cukrem trzcinowym, brzoskwinią ciasteczkową i konfiturą jagodową

Proszek z chleba świętojańskiego to naturalny zamiennik kakao, a przy tym delikatnie słodki i dużo zdrowszy :)


You Might Also Like

9 komentarze

  1. ale konfiturka smacznie wygląda :)
    przepyszne połącznieee!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciasteczkowa brzoskiwnia? ojej <3 mmm

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm lubię brzoskwinki <3 pyszności w miseczce !

    OdpowiedzUsuń
  4. a wiesz, że ja znałam ją tylko pod nazwą 'brzoskwinia ufo'? o innych nie miałam pojęcia! :o
    polenta na czekoladowo to jest obłęd *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. faktycznie ma kształt ciastka ;D hehehe ciasteczkowa brzoskwinka <3

    OdpowiedzUsuń
  6. nazwy "ciasteczkowa" jeszcze nie słyszałam :) ale wiem, że "fachowo" nazywana jest też "brzoskwinią paraguayo"
    w połączeniu z polentą- pyyycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ta konfitura na wierzchu wygląda świetnie.

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam, pysznie się prezentuje!:)
    Dziękuję za udział w akcji!

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj