262. Owsiany placek bananowy z jeżynami.
21 sierpnia
Owsiany placek bananowy ze słodkim bundzem, serkiem naturalnym i jeżynami
Po 11 godzinnym śnie czuję się jak nowo narodzona. Nie miałam w ogóle problemów z zaśnięciem. To chyba przez ten górski klimat, w którym czuję się bardzo dobrze. Jestem tym bardziej zadowolona, że nie trafiliśmy na upały, które jeszcze do niedawna tutaj były. Postanowiłam wypróbować mikrofalówkę, bo - może i to dziwne - ale nigdy z niej nie korzystałam. Nikt z rodziny też nie myślał o jej zakupie, jako że podobno dania z mikrofalówki są niezdrowe. Moje dzisiejsze śniadanie z pewnością jednak takie nie było :) Na ryneczku cała masa świeżych owoców i warzyw, nie mogłam się zdecydować, co wziąć. Padło na jeżyny czyli moje ulubione owoce. Zaraz wybywamy na odkrywanie uroków Zakopanego. Wieczorem jeszcze coś dopiszę :)
21 komentarze
ja dopiero wróciłam z Zakopca:)
OdpowiedzUsuńjeśli mogę Ci polecić to koniecznie wybierz się na trag pod Gubałówkę na oscypki:)
Byłam wczoraj, duży wybór ale i dużo ludzi ;D Jeszcze tam zajdę nie raz :)
Usuńale fajny placek :D
OdpowiedzUsuńUff, jak dobrze że jeżyny mogę sobie świeżutkie zrywac z krzaka u babci, bo na rynku (przynajmniej u mnie) ceny bardzo... ciekawe :D a placek prezentuje się bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńZazdroszę świeżych jeżyn, są genialne, a taki wypiek idealny na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam letnie owoce :)
OdpowiedzUsuńjeżyny to mój nr 1 :)
OdpowiedzUsuńdziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
www.cookplease.blogspot.com
Poproszę te jeżyny! *.*
OdpowiedzUsuńAle Ci fajnie :))
OdpowiedzUsuńśniadanie bardzo smacznie brzmi, robiłaś placek w mikrofali?
Tak :)
UsuńBez przesady z tą mikrofalówką, nie dajmy się zwariować!:)
OdpowiedzUsuńDlatego jej używam :)
Usuńpyszny sposób na placek, owsiany górą!
OdpowiedzUsuńPlacek z mikrofali? łał! :) Pięknie wygląda z tą jeżynową otoczką :)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę Zakopanego<3
OdpowiedzUsuńa placek musiał smakować genialnie!
Ja też rzadko używam mikrofalówki. Ale od czasu do czasu, jak trzeba coś odgrzać...;D
OdpowiedzUsuńPlacem musiał być pyszny, no i te jeżyny<3
Moźna prosić o przepis ? :-)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest banalny:
Usuńduży, dojrzały banan (150g)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
kawałek bundzu
cukier waniliowy
cynamon
5 łyżek płatków owsianych górskich
Banana rozgnieść widelcem, połączyć z proszkiem, cukrem, cynamonem i płatkami. Na koniec dodać pokrojny w plasterki bundz. Wstawić do mikrofalówki na 4 minuty (800W)
Wyjąć, udekorować serkiem i jeżynami. Smacznego :)
Och, a ja jeszcze nie jadłam w tym roku jeżyn! Koniecznie muszę nadrobić. Kusisz tym śniadaniem :)
OdpowiedzUsuńAle cudo wyczarowałaś w tej mikrofalówce :D
OdpowiedzUsuńTakie "ciastka" z mikrofali bardzo lubię :D Fajna, szybka opcja na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuń