604. Domowy budyń z mango + drożdżowe bliny!
25 lipca
Domowy budyń z mango i wanilią podany z drożdżowymi blinami, śliwkami, borówkami i suszonym ananasem
Hausgemachte Pudding mit Mango und Vanille, serviert mit Hefe Blinis, Pflaumen, Blaulbeeren und getrocknete Ananas
Hausgemachte Pudding mit Mango und Vanille, serviert mit Hefe Blinis, Pflaumen, Blaulbeeren und getrocknete Ananas
DOMOWY BUDYŃ Z MANGO
/przepis własny/
Składniki:
500 ml mleka
60 g skrobi ziemniaczanej
3-4 łyżki cukru z kwiatu kokosa
50 ml mleczka kokosowego
200 g puree mango
dwie kostki białej czekolady
pół łyżeczki wanilii burbońskiej
Przygotowanie:
W rondelku zagotuj 200 ml mleka i mleczko kokosowe dodaj cukier i wanilię. W 300 ml mleka rozprowadź mąkę. Rondelek zdejmij z ognia, wlej przygotowany roztwór. Podgrzewaj całość do zagotowania, cały czas mieszając. Gotuj na niewielkim ogniu około 5 minut, a następnie puree z mango i białą czekoladę. Gdy czekolada się roztopi, przelej do miseczki. Udekoruj ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
8 komentarze
Nawet nie wiesz jaką ochotę mam na mango :D Miseczka - marzenie! <3
OdpowiedzUsuńPodałabyś przepis na bliny? :)
OdpowiedzUsuńRobiłam tak jak te: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2012/12/drozdzowe-bliny-i-sniezyca.html, tylko, że w wersji miniaturowej :)
UsuńBardzo fajne te bliny , jak biszkopciki . Do tego borówki i inne smakołyki .... :)
OdpowiedzUsuńdomowy budyń najlepszy!
OdpowiedzUsuńi te bliny, cudne są <3
Takie śniadanko to niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńDomowe budynie są najlepsze! :) Z takimi owocami musiał rozpływać się w ustach!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)
Wygląda przepysznie!! A jak zrobić taki budyń?
OdpowiedzUsuń