Fasolowe brownie z patelni!

05 października


 Placuszki a'la fasolowe brownie z ekologicznym kakao, śliwkami podane z sosem kokosowo-sernikowym, śliwką, ciemną czekoladą z nadzieniem kawowym i cukrem pudrem trzcinowym



Ostatnio mam ochotę na śniadania z dodatkiem czekolady. Dzisiaj więc mocno kakaowe, fasolowe placuszki z soczystymi śliwkami, domowym sosem sernikowo-kokosowym i pyszną, belgijską czekoladą z kawowym nadzieniem. Czy to nie brzmi cudownie? Sos przygotowuje się bardzo szybko: mieszając mąkę kokosową z mlekiem, a następnie twarogiem sernikowym i syropem klonowym. Świetnie komponował się z pulchnymi, wilgotnymi w środku placuszkami smażonymi na oleju kokosowym. Po raz kolejny wakacyjno-zimowe smaki! Lubię takie połączenia. Co do czekolady - po raz kolejny stwierdzam, że czekolada belgijska jest najlepsza! Nadzienie kawowe świetnie wpasowało się w kokosowo-śliwkowe klimaty :) Możecie kupić ją TUTAJ

You Might Also Like

8 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj