Fasolowe brownie z patelni!
05 października
Placuszki a'la fasolowe brownie z ekologicznym kakao, śliwkami podane z sosem kokosowo-sernikowym, śliwką, ciemną czekoladą z nadzieniem kawowym i cukrem pudrem trzcinowym
Ostatnio mam ochotę na śniadania z dodatkiem czekolady. Dzisiaj więc mocno kakaowe, fasolowe placuszki z soczystymi śliwkami, domowym sosem sernikowo-kokosowym i pyszną, belgijską czekoladą z kawowym nadzieniem. Czy to nie brzmi cudownie? Sos przygotowuje się bardzo szybko: mieszając mąkę kokosową z mlekiem, a następnie twarogiem sernikowym i syropem klonowym. Świetnie komponował się z pulchnymi, wilgotnymi w środku placuszkami smażonymi na oleju kokosowym. Po raz kolejny wakacyjno-zimowe smaki! Lubię takie połączenia. Co do czekolady - po raz kolejny stwierdzam, że czekolada belgijska jest najlepsza! Nadzienie kawowe świetnie wpasowało się w kokosowo-śliwkowe klimaty :) Możecie kupić ją TUTAJ.
8 komentarze
ale cudeńka! :)
OdpowiedzUsuńCo jak co ale Ty jesteś mistrzynią wypieków :)
OdpowiedzUsuńCzekoladowe śniadania - jestem na TAK! :)
OdpowiedzUsuńale świetnie wyglada:D
OdpowiedzUsuńhttp://anieszkaw.blogspot.com/2014/09/sheinside.html pomozesz?:)
Mniam
OdpowiedzUsuńa jak zrobić takie pyszne placuszki? ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie brzmi i świetnie wygląda <3
OdpowiedzUsuńjejku! ale zjadłabym te Twoje brownie!
OdpowiedzUsuń