699. Wegańskie placuszki z płatków kamutu!
29 października
Dziś "na wegańsko", a w dodatku z ulubionymi płatkami - z kamutu. Już kiedyś miałam okazję próbować zarówno płatków jak i całych ziaren, jednak akurat płatki amerykańskiej firmy Eden Foods posmakowały mi najbardziej. Wyjątkowo dużego formatu, chrupiące, złociste, z lekko orzechowym posmakiem. Do tego w 100% z pełnego ziarna. Brzmi pysznie, prawda? Co ważne, idealnie nadają się dla osób uczulonych na "współczesną", modyfikowaną genetycznie pszenicę. Kamut jest bardzo starą (uprawianą już w starożytności!) odmianą pszenicy, a zarazem świetnym źródłem manganu, błonnika, białka, żelaza, magnezu i witamin. Spróbujcie, a zamiast tradycyjnej owsianki, będziecie mieli ochotę jeść tylko tę z płatków kamutu! Te akurat zamówiłam w brytyjskim sklepie LuxeBc, o którym pisałam TUTAJ. Świetnie smakowały w wegańskich placuszkach bananowych na musie z papai. Naturalnie słodkie, zdrowe i pyszne. Czego chcieć więcej?
Wegańskie placuszki bananowe z płatków kamutu na musie z papai podane z papają, Crema di Limone, żurawiną słodzoną cukrem trzcinowym bio oraz jogurtem sojowym
10 komentarze
jeju jakie cudownie pulchniutkie! :)
OdpowiedzUsuńAle musiał być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPapaja jest świetna!
Mmmmmm wspaniałe :D !
OdpowiedzUsuńOj brzmi przepysznie :) chętnie się skusimy na takie placuszki, zwłaszcza że nie znamy takich płatków.
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę coś takiego jak płatki kamutu. Muszę przyznać, że nieźle mnie dzisiaj zaskoczyłaś.
OdpowiedzUsuńNowy adres bloga: przepissnaszczescie.blogspot.com
Tymi plackami powaliłaś na kolana! Idealnie puszyste i idealnie podane :)
OdpowiedzUsuńcóż to za nowości! wygląda niezmiernie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmusiało fajnie chrupać :)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńlubię żurawinę tej firmy, pyszna jest.
OdpowiedzUsuń