Ciasto orkiszowe z żelkami Sugarpova!
13 marca
Słyszeliście może o linii słodyczy Marii Sharapovej pod nazwą "Sugarpova"? Ja po raz pierwszy zobaczyłam je na facebooku. Na początek postanowiłam spróbować żelków w kształcie ust. Potraktowałam je jako dodatek do intensywnie waniliowego ciasta orkiszowego z białym makiem. Rozpływając się stworzyły słodki sos, dzięki czemu nie były już potrzebne żadne dodatki. Żelki są naprawdę smaczne i wyjątkowo ładnie pachną. Po otwarciu torebki z jej wnętrza wydobywa się wręcz owocowa eksplozja! W sklepach stacjonarnych ich raczej nie dostaniecie, ale jeśli macie ochotę spróbować (a warto!) to możecie dostać je na allegro, TUTAJ
CIASTO ORKISZOWE Z BIAŁYM MAKIEM
/przepis własny/
1/2 szklanki mąki orkiszowej
3 łyżki jogurtu waniliowego
jajko
łyżka masła
ekstrakt waniliowy
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka białego maku
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
garść pestek dyni do dekoracji
żelki do dekoracji
Suche składniki połączyć w jednej misce, mokre w drugiej, a następnie w jednej miseczce obie masy. Na koniec dodać mak i ekstrakt waniliowy.
Przelać do natłuszczonego naczynia i posypać pestkami dyni.
Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wyjąć, ostudzić i podawać z żelkami.
Smacznego :)
11 komentarze
Śniadanie jak zwykle obłędne! :) Żałuję że cena tak wysoka, bo chętnie bym spróbowała tego cuda :)
OdpowiedzUsuńSwietny pomysl ;))
OdpowiedzUsuńzjadłabym to ciacho! :)
OdpowiedzUsuńKOCHAM ŻELKI - SUPER POMYSŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńpożądaną rzecza przy piątku jest dobre sniadaneczko w pieknym podaniu i wykonaniu brawo brawo brawo cudnie i pięknie i pysznie
OdpowiedzUsuńwow to musi swietnie smakowac :) pozdraawiam :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają te żelki :)
OdpowiedzUsuńświetne to ciacho!
OdpowiedzUsuńciasto kusi, można prosić o przepis? :)
OdpowiedzUsuńŻelki zachęcają samym wyglądem :D
OdpowiedzUsuńJak ładne te żelki! A ciasto kusi:)
OdpowiedzUsuń