Bezjajeczne gofry ziemniaczane!
15 czerwca
Dezal po raz kolejny nie zawiódł! :) Do tej gofrownicy wkładałam ziemniaki, chleb, bułki, kaszę, twaróg, makaron... chyba wszystko (oczywiście jako jeden ze składników :)), a i tak wychodzą piękne, chrupiące gofry :)
Miodowe* gofry ziemniaczane z zamiennikiem jajka na mleku migdałowym (Ecoland) podane z kokosowym mascarpone i sosem czekoladowo-truskawkowym**
* z musztardą miodową (może niecodzienny dodatek do gofrów... ale za to jaki smak!)
** truskawki + pasek rozpuszczonej gorzkiej czekolady
+ Sukrin Melis w pudrze (ulubiony słodzik!)
10 komentarze
Zazdroszczę takiej dobrej gofrownicy!
OdpowiedzUsuńZ musztardą miodową to już nie wegańskie ;)... Ale wyglądają bardzo apetycznie :).
OdpowiedzUsuńa mnie dziś mój Dezal zawiódł troszkę, ale mam nadzieję, że to jednorazowy konflikt :D
OdpowiedzUsuńHihi czasem tak się zdarza :)
UsuńCudowne gofry i do tego z takich niesamowitych składników + ciekawe dodatki, które dodatkowo pięknie się prezentują. :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł z tą musztardą :)
OdpowiedzUsuńPodałaś je obłędnie, i ta musztarda brzmi zachęcająco.
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuńTen sos truskawkowo-czekoladowy woła 'zjedz mnie!' ;D
OdpowiedzUsuńgdzie można znaleźć przepis?
OdpowiedzUsuń