Omlet z ricotty, najlepszy.
24 października
Najulubieńszy z najulubieńszych, bez dwóch zdań.
Kasztanowy omlet z ricotty z cukrem waniliowym podany
z mini bananami, miodem, malinami i prosem preparowanym
***
KASZTANOWY OMLET Z RICOTTY
/1 porcja/
100 g ricotty
20 g mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g mąki z kasztanów jadalnych
2 jajka
szczypta soli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju do natłuszczenia patelni
łyżeczka syropu daktylowego
Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę.
Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę
i smażyć na małym ogniu około 3 minut z każdej strony.
Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
7 komentarze
Z ricotty i kasztanowy w dodatku. Rewelacja. :)
OdpowiedzUsuńte Twoje omlety są zawsze wyjątkowo puchate!
OdpowiedzUsuńPrzepięęęęęknie to wygląda. :-) Zresztą smakuje pewnie też wspaniale, zwłaszcza, że z ricottą.
OdpowiedzUsuńOj zgadzam się z ricottą najlepszy! <3
OdpowiedzUsuństanowczo musze wypróbować, bo wygląda świetnie.. Jak urósł :d
OdpowiedzUsuńDla mnie też omlet z ricotty jest najlepszy z najlepszych! Jutro wypróbuję z mąką kasztanową :D
OdpowiedzUsuńJadłabym, oj jadłabym
OdpowiedzUsuń