Orzechowe paluszki gofrowe.
25 października
Bananowe paluszki gofrowe na bazie deseru z orzechów laskowych podane z plastrami kokosa, pestkami granatu, sosem orzechowym, malinami, poziomkami i truskawkami
WEGAŃSKIE PALUSZKI GOFROWE
[przepis autorski]
2 mini banany lub średniej wielkości mocno dojrzały banan
30 g kaszki kukurydzianej
40 g mąki pszennej graham
50 g deseru z orzechów laskowych Danival
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka masła orzechowego
Banany rozgnieść, zmiksować z pozostałymi składnikami na jednolitą masę.
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, dodać jeszcze deseru orzechowego.
Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy przez około 8 minut.
Smacznego!
4 komentarze
ale genialny pomysł! mniam!
OdpowiedzUsuńJeju, to jeden z lepszych chyba Twoich przepisów naprawdę. :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :*
UsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń