Pudding ryżowy z białą czekoladą!
28 listopada
Owocowy ryż na mleku kokosowym podany z truskawkami, malinami,
białą czekoladą z kokosem i nasionami konopi
OWOCOWY RYŻ NA MLEKU KOKOSOWYM
/przepis własny/
Składniki:
5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy)
250 ml mleka
100 ml mleka kokosowego
kopiasta łyżeczka mąki kokosowej
szczypta soli
2 łyżki syropu z agawy
drobniutko pokrojona morela odsączona z syropu
Przygotowanie:
Mleko zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn.
Następnie dodać morelę, mus owocowy i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową.
Przełożyć do miseczki, udekorować i podawać.
Smacznego!
ENGLISH VERSION:
COCONUT RICE PUDDING
/one serving/
Ingredients:
5 tablespoons of arborio rice
250 ml of milk
100 ml of coconut milk
heaped teaspoon of coconut flour
pinch of salt
2 tablespoons of agave syrup
finely chopped apricot
Preparation:
Boil milk in a saucepan.
Add the rice with salt and mix well.
Cook until absorb all the liquid.
Then add the apricot, DaniPom and agave syrup.
At the end add the coconut flour to thicken.
Put into the bowl, decorate and serve.
Bon Appetit!
6 komentarze
pyszne śniadanko:3 wygląda tak letnio ..
OdpowiedzUsuńdeser z dzieciństwa w wydaniu zdecydowanie ulepszonym! :)
OdpowiedzUsuńWow, jeszcze z białą czekoladą, coś wspaniałego! :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryż na słodko :)
OdpowiedzUsuńSmacznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do konkursu na moim blogu! :-)
dawaj michę! ;)
OdpowiedzUsuń