Puszyste placki z soczewicy i marchewki.
24 czerwca
Placki z soczewicy i marchewki (Quinola Baby) podane z wegańskim sosem czekoladowo-pomarańczowym (Plamil Foods), awokado i czekoladowymi pastylkami z miodem
Placuszki z soczewicy i marchewki
/przepis własny/
opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki
3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
łyżka mąki jaglanej
jajko
aromat migdałowy
łyżeczka syropu daktylowego
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Olej kokosowy roztapiamy na patelni.
Łyżką kładziemy porcje ciasta.
Smażymy około 4 minut z każdej strony małym ogniu.
Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Quinola almond fritters
190 g of Quinola Baby Carrot & Red Lentil
3 tablespoons of whole-wheat flour
1 tablespoon of millet flour
1 egg
almond flavoring
tbsp of date syrup
pinch of salt
pinch of baking soda
teaspoon of coconut oil
Mix Quinola with remaining ingredients using a blender.
Melt the coconut oil on a frying pan.
Using a spoon, lay portions of dough on the pan.
Fry about 4 minutes on each side.
After this time, carefully take off and serve with your favorite toppings.
Enjoy your meal!
6 komentarze
A gdzie można kupić taki sos wegański? :)
OdpowiedzUsuńJest podlinkowany... to sos zrobiony z kremu czekoladowego. Można go dostać w internetowych sklepach ze zdrową żywnością.
UsuńNo wizualnie zjadam oczami <3
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie! :-)
OdpowiedzUsuńWyszły Ci bardzo kolorowe
OdpowiedzUsuńMmm, zapowiada się bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuń